donderdag 8 oktober 2009

ZIE DE MAAN SCHIJNT DOOR DE BOMEN, VOL VERWACHTING KLOPT ONS HART…




Amsterdam, 8 oktober 2009

Nu de dagen korter en kouder worden, de winterjassen weer van zolder worden gehaald en de winkels vol liggen met chocola, pepernoten en speculaas, begint het bij Nickelodeon ook echt te kriebelen. Nog een paar weken en dan gaat het spannende Sinterklaasverhaal Slot Marsepeinstein van start! Deze spiksplinternieuwe serie is een gezamenlijke productie van Studio 100 en Nickelodeon en zal vanaf 2 november aanstaande 5 weken lang te zien zijn op Nickelodeon.

Jonas’ opa is de klokkenmaker van Sinterklaas, maar niemand is hiervan op de hoogte. Als opa op een dag naar het kasteel van Sinterklaas gaat om de grote pakjesavond-aftel-klok na te kijken, kan hij de nieuwsgierige Jonas maar moeilijk afschudden. Op het moment dat Jonas zijn opa in het bos door een magische poort ziet stappen, gaat zijn spionnenhart sneller kloppen en volgt hij hem stiekem. Zo belandt Jonas in het kasteel van Sinterklaas…

Het kasteel is een plek waar kinderen niet mogen komen, anders zouden ze hun cadeautjes al zien en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Jonas verbergt zich goed en kijkt zijn ogen uit! Hij ziet Pieten met pakjes in de weer en verstopt zich in een immense pakjeskamer met een grote magische klok. De klok stuurt een pakjesmachine aan waaruit heel veel pakjes rollen. In de klok staat ook een voorwerp in een glazen kooitje dat de aandacht van Jonas trekt: een glazen prismavorm die lijkt te bewegen alsof het leeft.

Ferdinand de 1001ste
Het is niet lang meer tot pakjesavond, dus er heerst een gezellige bedrijvigheid om alles op tijd in orde te maken. Sinterklaas spreekt zijn Pieten toe die in rep en roer zijn, Hoofdpiet leidt de pietentroepen, Kokpiet staat marsepein te scheppen en Uitkijkpiet staat op de uitkijk voor nieuwe brieven van kinderen.
Door de gezellige drukte merkt niemand een donkere schim op, die met de hulp van een handlanger in het kasteel de kelder is binnengedrongen. Het is Ferdinand de 1001ste, de achterachterachterennogwatachterkleinzoon van graaf Ferdinand I, die lang geleden heer was van het kasteel en met ijzeren hand over zijn volk regeerde. Totdat Sinterklaas op het toneel verscheen en hem versloeg.

Nu zint Ferdinand de 1001ste op wraak: hij wil Sinterklaas uitschakelen en het kasteel weer overnemen, zoals zijn voorvader. Hij wil weer alle macht hebben en kinderen cadeaus naar hem laten brengen in plaats van dat ze cadeaus krijgen!
Niemand heeft in de gaten dat er een indringer in het kasteel is, maar dan is er plotseling een ontploffing in de klok.

Jonas, op dat moment nog steeds in de pakjeskamer, wil helpen. Maar hij weet niet dat het magische prisma in zijn glazen kooitje moet blijven zitten, omdat het anders wegvliegt. Hij opent het omgevallen kooitje om het prisma weer rechtop te zetten. Sinterklaas roept nog het niet te doen, maar het is al te laat. Het prisma vliegt uit het kooitje en is weg. Het prisma wordt immers aangetrokken door zijn oorsprong, en die oorsprong ligt in het verleden… In de tijd dat de slechterik Ferdinand I nog over het kasteel heerste!

Hoofdpiet en Jonas moeten samen zo snel mogelijk het prisma terug gaan halen uit het verleden. Zal pakjesavond voor altijd veranderen? Of zullen Jonas en Hoofdpiet het voortbestaan van Sinterklaas veilig weten te stellen?

Slot Marsepeinstein: vanaf maandag 2 november iedere schooldag om 07.30 uur op Nickelodeon (herhaling om 17.00 uur)

http://www.nickelodeon.nl/ / http://www.studio100.nl/

Geen opmerkingen: