vrijdag 9 oktober 2009

Man Bijt Hond: Nieuwe docusoap: De Haagse Bingo

Nico 36… Bernhard 15… BINGO!
Nieuwe docusoap: De Haagse Bingo


43 mensen.. 75 ballen.. 196 prijzen.. Vanaf 19 oktober komt NCRV’s Man bijt hond met een nieuwe docusoap op de buis: De Haagse Bingo. Na de serie over boer Frans uit het Friese Zwaagwesteinde richt Man bijt hond zijn vizier nu op de boodschappenbingo van de Haagse Schilderswijk. Hier draaien de ballen iedere week op volle toeren voor de trouwe clientèle.

Man bijt hond neemt vijf weken lang een kijkje in de bijzondere wereld van de bingo in Buurthuis De Mussen in Den Haag. Hier worden al dertig jaar iedere week de ballen gedraaid voor een potje mosterd, een pak toiletpapier en vele andere levensmiddelen. Een fanatieke spelersgroep is elke dinsdag trouw in het buurthuis van de partij. Bij enkele van deze rasechte Schilderswijkers gunt Man bijt hond de kijker een blik in hun leven.

Zo zijn er ‘de Stoetjes’, een bijzonder echtpaar. Meneer Stoet is dementerend. Voor hem is de bingo een noodgedwongen therapie, voor zijn vrouw is het een welkome ontspanning. En dan moeder en dochter Agatha. Moeder komt al van kinds af aan in het buurthuis en zou geen week bingo willen missen. Haar dochter zorgt er steevast voor dat moeder er ook nu nog als een goed verzorgde dame bij zit. Door hun strategische spel slepen ze prijs na prijs binnen! En niet te vergeten, bingokoningin Marian Singerling. Het organiseren en draaien van de bingo is haar levenstaak. Met een fikse dosis wilskracht, Haagse charme en haar onafscheidelijke scooter bezorgt ze haar bingoklanten een plezierig en vooral onmisbaar lichtpuntje in de week.

Geen opmerkingen: