vrijdag 12 juni 2009

Grote koppen in Spaanse pers voor Veronica presentatrice

Lauren Verster lokt politieke uitspraak uit bij trainer
(foto Jim Hoogendorp www.persfotobureau.nl )

Aanstaande woensdag komt Lauren Verster met een nieuwe aflevering van Lauren verslaat. In deze aflevering is presentatrice Lauren Verster in Barcelona om de clubliefde voor FC Barcelona vast te leggen. Ze spreekt met fans, hooligans en FC Barça trainer Guardiola. Nu FC Barcelona landskampioen is en de Champions League heeft gewonnen kan de reputatie van trainer ‘Pep’ Guardiola niet meer stuk. Maar Lauren wil nog iets van hem weten en stelt hem die vraag die niemand durft te stellen. Hiermee haalt ze de volgende dag de Spaanse pers. Samen met fotograaf Michel L’Huillier, gaat Lauren in deze aflevering op zoek naar de supporters voor wie de club alles betekent.Lauren verslaat de grenzeloze clubliefde voor FC Barcelona is woensdag 17 juni om 22.20 uur te zien bij Veronica.

Na de successen van FC Barcelona, het winnen van de landstitel en de Champions League wordt trainer Guardiola nog meer op handen gedragen door het Catalaanse volk. Tijdens een persconferentie met de trainer stelt Lauren hem de vraag wat de voetbalclub voor Catalonië betekent. Lauren ontlokt hem een uitspraak die de hele Spaanse pers wakker schudt. Guardiola neemt een politiek standpunt in en geeft de Spaanse pers genoeg informatie om over te schrijven. De volgende dag verschijnen er in de Spaanse dagbladen berichten over de Hollandse journaliste die Guardiola zover kreeg om deze uitspraak te doen.

Ook spreekt Lauren met grote fans die de passie voor de club graag uitdragen. Zoals de 75-jarige Joan Casals, in de volksmond beter bekend als L’Avi. Hij wordt gezien als de grootvader van het team en hij heeft FC Barcelona steeds groter zien worden. Maar ook de nadelen van de club heeft L’Avi op de voet gevolgd en supportersgroepen zien uitgroeien tot hooligans. De Boixos Nois zijn supporters die de term 'voetbal is oorlog' wel heel letterlijk nemen en gaan zich te buiten aan bedreigingen en geweld. Deze radicale hooligans identificeren zich met extreem rechts en laten een donkere kant van de clubliefde zien die Lauren nader wil bekijken.

Maar dat Barcelona bruist van liefde, is overal voelbaar. Liefde voor de stad maar ook liefde voor de club, en met die liefde mag best gespot worden. Lauren ontdekt het satirische programma Crackovia waarbij FC Barcelona maar ook de Nederlandse voetballers op de hak worden genomen. Dat ook deze Nederlandse aanwinsten belangrijk zijn geweest voor het volk en de club blijkt wel wanneer Lauren spreekt met fans en journalisten over Johan Cruijff, Patrick Kluivert en Frank Rijkaard.

Lauren verslaat de grenzeloze clubliefde voor FC Barcelona: woensdag 17 juni om 22.20 uur bij Veronica.
Zie ook de website: http://www.laurenverslaat.nl/

Geen opmerkingen: