woensdag 17 juni 2009

Bram van der Vlugt in tweede Anubis film, Anubis en de Wraak van Arghus


Na het enorme succes van de eerste Het Huis Anubis film starten vandaag de opnames van de tweede film, Anubis en de Wraak van Arghus. De eerste film trok ruim 560.000 bezoekers naar de bioscoop en was daarmee de best bezochte film van 2008. In Anubis en de Wraak van Arghus vertolkt Bram van der Vlugt de rol van Manus, de vader van Arghus, die als geest ronddwaalt door het huis waar de Anubis bewoners Appies verjaardag vieren. De opnames vinden plaats in Belgiƫ in de studio en op locatie. De film is vanaf 16 december in de Nederlandse en Belgische bioscopen te zien.




Naast Bram van der Vlugt speelt de Belgische acteur Peter van den Begin de rol van Arghus.

Arghus is eigenaar van het landhuis en is verbitterd geraakt door gebeurtenissen uit het verleden.



De overige cast van Anubis en de Wraak van Arghus bestaat onder andere uit Iris Hesseling (Amber), Kevin Wekker (Appie), Lucien van Geffen (Fabian), Marieke Westenenk (Joyce), Vincent Banic (Mick), Loek Beernink (Nienke), Gamze Tazim (Noa), Vreneli van Helbergen (Patricia) en Sander van Amsterdam (kleine Robbie).



Net als voor de eerste film, Anubis en het Pad der Zeven Zonden, neemt Dennis Bots ook voor deze film de regie voor zijn rekening. Anjali Taneja en Alexandra Penrhyn Lowe schreven samen het scenario.



Bioscoopfilm Anubis en de Wraak van Arghus

Omdat Appie jarig is, gaan de Anubis bewoners naar een oud landhuis. Tijdens het horrorfeestje slaat de klok twaalf en begint het huis te spoken; de piano speelt uit zichzelf en achter een dichte deur zit een echt spookhuis. Als ze een voor een verdwijnen, denkt Appie dat het huis bewoond wordt door een vampier en is hij vastbesloten om hem te zoeken. Maar Nienke twijfelt, waarom vindt ze overal in huis boodschappen over vriendschap en eenzaamheid? En is de vreemde man die in huis ronddoolt een hulpje van de vampier, of probeert hij hen iets duidelijk te maken?

Als Appies actie mislukt, lijkt alles verloren. Maar dan neemt Nienke het heft in handen en bedenkt een dapper plan waarmee ze Fabian en alle andere verdwenen vrienden probeert te redden. Zal het Nienke lukken, of gaan ze voor altijd ten onder aan de wraak van Arghus?



Anubis en de Wraak van Arghus is vanaf 16 december in de bioscoop te zien. De film is geproduceerd door Studio 100 in samenwerking met Nickelodeon. Independent Films brengt de film uit in de bioscoop.

Geen opmerkingen: