dinsdag 14 april 2009

Crash Test PeWi’s nieuw op vrijdagavond van Veronica

Crash Test PeWi’s nieuw op vrijdagavond van Veronica

De vrijdagavond van Veronica wordt vanaf deze week uitgebreid met het nieuwe reality-programma Crash Test PeWi's. Het programma draait om het PeWi Racing Team; een Brabantse vriendengroep die doordeweeks keihard werkt, maar in het weekend los gaat op het racecircuit. Op geheel eigen wijze doen de mannen de meest uiteenlopende en bizarre experimenten en proberen ze creatieve oplossingen te bedenken voor herkenbare problemen. Is het fileprobleem bijvoorbeeld op te lossen als iedereen tegelijk optrekt? Of is het broeikaseffect tegen te gaan met koeienmest als brandstof? Welke gekke ideeën de Crash Test PeWi's allemaal bedenken en uitvoeren is vanaf vrijdag 17 april om 22.30 uur direct na Top Gear te zien bij Veronica.

Het PeWi Racing Team heeft de afgelopen vier jaar 46 auto’s total loss gereden in verschillende wedstrijden, maar dat de mannen meer kunnen dan auto’s slopen, laten ze zien in Crash Test PeWi's. In de eerste aflevering denken de PeWi’s na over het broeikaseffect. Rijdt een auto bijvoorbeeld ook op koeienpoep? De mannen besluiten de proef op de som te nemen in een PeWi-test. Het commentaar van ‘ons mam’ en ‘vader Wally’ mag daarbij niet ontbreken.

De milieuvriendelijke autogekken zijn ook niet te beroerd om de Veronica-kijker een blik in hun privéleven te geven. Ze worden onder andere gefilmd als ze meedoen aan autoraces en tijdens carnaval. De PeWi’s testen verder of ze kunnen rijden op frituurvet uit de plaatselijke friettent en of een dronken man nog steeds beter rijdt dan een nuchtere vrouw. Het bumperkleven wordt ook onder de loep genomen; kun je met grote magneten en rookmachines een eind kunnen maken aan dit vervelende probleem? Alle experimenten worden uiteraard op de PeWi-manier uitgevoerd en dat betekent dat er regelmatig iets kapot gaat.


Crash Test PeWi's
Vanaf vrijdag 17 april om 22.30 uur bij Veronica.

Geen opmerkingen: