dinsdag 24 maart 2009

Rob de Nijs in Het hoogste woord


Het hoogste woord

Maandag 13 april 2009

19.55 uur, Nederland 2


“Mijn liefde zal hem altijd beschermen, hecht is mijn verbond”

Rob de Nijs in Het hoogste woord


In het NCRV-programma Het hoogste woord portretteert presentator Klaas Drupsteen deze tweede paasdag Rob de Nijs. Dit aan de hand van drie teksten uit de bijbel. Bijbelkennis is geen vereiste voor dit gesprek, openhartigheid wel.



Rob de Nijs is al bijna een halve eeuw actief als zanger van Nederlandstalige liedjes. In 1962 gaf hij zijn eerste single uit. Hij maakt nog steeds platen en treedt nog op voor volle zalen.

Zijn eerste hit was ‘Ritme van de regen’, zijn grootste hit ‘Banger hart’.



Rob de Nijs heeft nooit te klagen gehad over aandacht. Veel fans volgen hem al vele jaren. Dat zelfde geldt tot zijn ongenoegen voor de roddelbladen. Persoonlijke drama’s werden daarin vaak breed uitgemeten. Toch heeft Rob een leven in de luwte nooit geambieerd. Hij wilde, nee hij móést blijven zingen en heeft zich altijd volledig gegeven tijdens concerten.Gepassioneerd en perfectionistisch is hij op zijn zesenzestigste nog steeds.



In Het hoogste woord volgt Klaas Drupsteen Rob de Nijs tijdens een optreden en spreken ze over zijn grote liefde voor muziek en het podium. Verder vertelt Rob onder meer over zijn bewondering voor Jezus en over de band met zijn zoons. Want hoewel hij de opvoeding grotendeels aan hun moeder overliet, is zijn gevoel voor hen heel sterk. In het portret zal ook zoon Robbert vertellen hoe hij de band met zijn vader ervaart.



Eén van de Bijbelteksten in dit portret van Rob de Nijs is:

Mijn liefde zal hem altijd beschermen, hecht is mijn verbond met hem (psalm 28, 29)

Geen opmerkingen: