zaterdag 21 maart 2009

Help de Zeehondencrèche Lenie 't Hart!

Beste zeehondenliefhebber,

Enige tijd geleden heeft u een petitie ondertekend op www.stopdezeehondenmoord.nl om een signaal af te geven aan de regering in Canada tegen de jacht op de zeehonden. Wij hebben sindsdien niet stil gezeten. Op dit moment zijn wij druk bezig om de financiën te regelen voor een speciale opvangunit in Canada voor zeehonden in nood. Op deze manier kunnen wij een start maken met het overdragen van onze filosofie aan de Canadese regering. Ik ben in 1971 met één badje in de tuin met zeehonden begonnen en kijk wat daar uitgekomen is. Een professioneel zeehondenziekenhuis dat jaarlijks ongeveer 300 zeehonden opvangt, verzorgt en weer vrij laat in de natuurlijke leefomgeving.

Maar op dit moment bevinden we ons in zwaar weer. Wij krijgen geen subsidie en ook geen geld van grote loterijen. Wij zijn volledig afhankelijk van donaties, giften en sponsors. En wist u dat de kosten per zeehond ongeveer € 5.000,- zijn? Denk aan alle vis, de medicijnen, water en elektra. Al het geld dat binnenkomt wordt gebruikt om de zeehonden de zorg te geven die ze verdienen. Daarom zijn wij nooit in staat geweest om zoals veel andere goede doelen een grote reserve op te bouwen voor slechtere tijden. En die slechtere tijden zijn nu aangebroken. Vandaar dat ik u, als sympathisant van de zeehonden, deze mail stuur.

In 2008 hebben wij 344 zeehonden opgevangen en in 2007 maar liefst 358. Zoveel hebben we er nog nooit binnen gehad! Hierdoor is de kleine reserve die we hadden op en nu hebben wij helemaal niets meer! Dit baart mij ernstige zorgen. Want kunnen wij in de toekomst nog wel hulpbehoevende zeehonden opvangen?

Zeg nu zelf, als u de kans krijgt om een zeehond die hulp nodig heeft te redden, wat doet u dan? Laat u het dier dan aan zijn lot over? Meer dan 60.000 mensen in Nederland vinden van niet. Zij zijn in de afgelopen 38 jaar donateur geworden van de Zeehondencrèche. Zij vinden dat elke zeehond telt.

Bent u het ook met hen eens? Dan wil ik u dringend vragen om ook donateur te worden van de Zeehondencrèche. Dit kunt u doen door op deze link te klikken en uw gegevens in te vullen. Elk bedrag is van harte welkom. Want misschien heeft u het ook zwaar in deze roerige tijden, dus alle beetjes helpen. Help de zeehonden in nood en word donateur. Wij hebben u nodig!

Als u al donateur bent, wil ik u daar heel hartelijk voor bedanken. U heeft het mogelijk gemaakt dat wij in al die jaren duizenden hulpbehoevende zeehonden hebben gered. Ik hoop dat we met dit werk nog heel lang door kunnen gaan!

Met vriendelijke groet en alvast bedankt namens alle zeehonden,

Lenie 't Hart.

Geen opmerkingen: