vrijdag 13 maart 2009

Doreen Boonekamp krijgt cultuurprijs gemeente Utrecht

Doreen Boonekamp krijgt cultuurprijs gemeente Utrecht

Doreen Boonekamp, directeur van het Nederlands Film Festival, krijgt op 17 april uit handen van wethouder van Eijk de cultuurprijs 2009 van de gemeente Utrecht. Deze prijs wordt eens in de drie jaar uitgereikt aan een persoon, groep of organisatie die gedurende langere tijd van groot belang is geweest voor het culturele leven in de stad Utrecht.



Doreen Boonekamp krijgt de prijs omdat ze de afgelopen jaren heel veel heeft gedaan voor de Utrechtse kunstsector. Zij heeft haar landelijke bekendheid effectief gebruikt in de recente onderhandelingen over het Kunstenplan 2009-2012 ten behoeve van de culturele sector in Utrecht. Ook is onder haar leiding het Nederlands Film Festival uitgegroeid tot het grootste media-event van Nederland. Volgens wethouder van Eijk is Doreen Boonekamp heel waardevol voor het culturele leven in de stad Utrecht. “Met haar grote landelijke netwerk en tomeloze inzet is ze bij uitstek dé ambassadrice van de Utrechtse kunstensector”.


De cultuurprijs van de stad Utrecht is door het college van Burgemeester en wethouders ingesteld in 1991. Tot nu toe is de prijs vijf maal eerder uitgereikt: aan de Organisatie Oude Muziek (1992), Aram Adriaanse, regisseur en programmeur, o.a. bij de Paardenkathedraal (1995), postuum aan Tineke de Jonge, bij overlijden directeur multicultureel centrum Rasa (1998), Guus Reith, leraar Niels Stensen college en actief op gebied van cultuureducatie (2001) en Rien Sprenger, bestuursvoorzitter faculteit theater van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (2004).



Geen opmerkingen: