dinsdag 24 maart 2009

Charmant personage Bart Leijendekker zorgt voor spanningen

Charmant personage Bart Leijendekker zorgt voor spanningen
Rick Engelkes speelt gastrol in Verborgen Gebreken

Rick Engelkes is vanaf maandag 30 maart te zien in de NET 5-dramaserie Verborgen Gebreken. Zijn personage Bart Leijendekker zorgt op verschillende manieren voor spanning bij Apollo Makelaardij. Dit kantoor wordt gerund door vijf jonge makelaars met ieder een geheel eigen handelswijze: de rivaliserende zussen Noor (Ricky Koole) en Puck (Jennifer Hoffman), de egocentrische Joep (Frederik Brom), manusje van alles Bram (Egbert Jan Weeber) en nieuwkomer Mouna (Maryam Hassouni). Verborgen Gebreken is elke maandag om 21.30 te zien bij NET 5.

Rick Engelkes speelt in Verborgen Gebreken de rol van Bart Leijendekker, voorzitter van de Amsterdamse Makelaarsvereniging. Wanneer Noor voor de tuchtcommissie van de Makelaarsvereniging moet verschijnen, loopt ze Bart tegen het lijf. Met zijn charmes maakt hij direct behoorlijke indruk op haar. De ontmoeting met Bart zorgt vervolgens voor de nodige spanningen in Noors relatie met Joep. Of had hun relatie al enkele verborgen gebreken?

Alain de Levita, producent van de serie: “Bijrollen zijn erg belangrijk in een dramaserie. Wij willen zo’n rol ‘stevig’ bezetten. Een gastacteur is meestal maar een paar dagen op de set en het is daarom moeilijk het personage grondig uit te diepen. Alleen een ervaren acteur is in staat een bijrol geloofwaardig neer te zetten. Rick Engelkes is hier een heel goed voorbeeld van.”

Verborgen Gebreken wordt geproduceerd door NL Film & TV, die eerder series maakte als De Hoofdprijs, Voetbalvrouwen en Keyzer & De Boer Advocaten.

De vrouwelijke personages in Verborgen Gebreken dragen speciaal door modeketen Steps ontworpen kleding uit de zogeheten TV-à-Porter Collection by Steps.

Verborgen Gebreken
Maandag 30 maart om 21.30 uur

Geen opmerkingen: