zaterdag 28 februari 2009

Indringende verhalen over slachtoffers en redders bij hartstilstand


Indringende verhalen over slachtoffers en redders bij hartstilstand
Tooske presenteert Gered bij SBS 6

Iedereen kan getroffen worden door een hartstilstand. Een adequaat optreden van een omstander in de eerste zes minuten kan daarbij het verschil maken tussen leven en dood. Het programma Gered gaat over mensen die slachtoffer zijn geworden van een hartstilstand en gered worden door een ‘onbekende’ ooggetuige die op het juiste moment doortastend wist op te treden. Gered wordt gepresenteerd door Tooske Ragas en is op donderdag 9 en 16 april om 23.15 uur te zien bij SBS 6.

Een hartstilstand is een ingrijpende gebeurtenis, zowel voor het slachtoffer als de redder. In Gered blikken het slachtoffer en de redder terug op de dag waarop hun paden elkaar onverwacht kruisten. Wat begon als een onbezorgde dag voor beiden, eindigt in een ontmoeting waar het leven van één van hen in de handen komt te liggen van de ander. In Gered brengt Tooske Ragas slachtoffer en redder samen en vertellen zij hoe het nu met hen gaat.

De Nederlandse Hartstichting is partner in dit project om te laten zien dat ingrijpen bij een hartstilstand door middel van reanimeren en defibrilleren in de eerste zes minuten van levensbelang is. Dit tv-programma ondersteunt de 6-minuten-campagne van de Nederlandse Hartstichting. Meer informatie hierover is te vinden op de website www.6minuten.nl. Gered wordt gemaakt door I Care Producties.

Geen opmerkingen: