zaterdag 28 februari 2009

HOMOSEKSUELE MOSLIMS AAN HET WOORD IN SOPHIE OP 3

HOMOSEKSUELE MOSLIMS AAN HET WOORD IN SOPHIE OP 3

Allochtone homo’s hebben het dubbel moeilijk. Homoseksualiteit is in Nederland dan wel min of meer geaccepteerd, in veel andere culturen is het een taboe en soms zelfs strafbaar. Allochtonen worden bovendien nog steeds niet overal in de Nederlandse samenleving geaccepteerd. Toch zitten er aanstaande zondag vier moedige mannen aan tafel bij Sophie Hilbrand om te praten over hun worsteling met hun seksualiteit en de angst om uitgestoten te worden door de familie als je er openlijk voor uit komt. Sophie op 3 is zondag 1 maart te zien om 23.00 uur bij BNN op 3.

Allochtone homo’s die uit de kast zijn, moeten vaak vluchten voor hun familie omdat het niet geaccepteerd wordt. Daarom leiden veel homo’s een dubbelleven: ze zijn getrouwd en hebben kinderen, maar voelen zich eigenlijk homo of verbergen voor hun familie hun ware seksuele geaardheid. Om hoeveel jongeren het precies gaat, is niet bekend. Sophie praat hier over met de Pakistaanse Isjed (25), de Chinese Frankie (22) en de Turkse Oguz (18) en Ferhat (22). Ook komt Fatima (22) aan het woord. Ze is lesbisch en van Marokkaanse afkomst. In de reportage volgt Sophie Chris Hardeveld, die een theaterstuk schreef over de problemen van allochtone homoseksuelen.

Sophie spreekt in haar talkshow op locatie met groepen die normaal gesproken achter gesloten deuren samenkomen en zich zelden laten portretteren. Het programma geeft de kijker de mogelijkheid zich een beeld te vormen van deze groepen. Hoe denken ze, hoe leven ze, hoe zien zij zichzelf, wat drijft hen en wat doen ze voor voorspellingen over hun eigen toekomst? Het doel is inzicht krijgen in hun leven en kennis over hun achtergrond.

Geen opmerkingen: