zaterdag 28 februari 2009

Gasten en onderwerpen RTL-programma's


VAN DER VORST ZIET STERREN, VRIJDAG 27 FEBRUARI, 22.00 UUR, RTL 4
- Adele is op dit moment een van de meest successvolle zangeressen ter wereld. Ze brak door met de wereldhits 'Chasing Pavements' en 'Make You Feel My Love'. Eerder deze maand won ze maar liefst twee Grammy-awards en werd ze uitgeroepen tot beste zangeres. Peter van der Vorst zocht haar op in Londen. Voor het eerst geeft ze op de Nederlandse televisie een uitgebreid interview over zichzelf. Ze blijkt een echte flapuit te zijn. Met haar cockney-accent praat ze over haar verslaving aan sigaretten, eten en mannen. Ook geeft ze haar ongezouten mening over enkele solo-zangeressen die door zijn naar de volgende ronde in 'X FACTOR', waar ze zelf ook groot fan van is (zie ook onderstaande foto).
- Peter heeft ook een ontmoeting met Jan Smit. Hij volgt hem backstage bij de laatste show van zijn theatertour. Voor het eerst vertelt zus Monique nu eens aan Jan zelf wat ze van hem vindt. En in Volendam leren we een hele andere Jan kennen. Hij praat openhartig over zijn liefdesleven en z'n toekomstplannen. Ook vertelt hij hoe hij zich overdag vaak verveelt. Om de tijd te doden staat hij vrijwel dagelijks aan de zijlijn bij voetbalclub FC Volendam.
- Tot slot gaat Peter met zijn sterrenteam op bezoek bij Tineke Schouten. Wekelijks komt zij via de televisie in de huiskamer van miljoenen Nederlanders, nu laat ze voor het eerst haar eigen huis in Almere zien.

YACHT VISION, ZATERDAG 28 FEBRUARI, 17.30 UUR, RTL 4
- Vivian vaart van het Friese Lemmer het IJsselmeer over naar de Noordhollandse overkant, waar ze eerst Enkhuizen aandoet om vervolgens te eindigen in Volendam. Zij maakt deze overtocht met Jaap Kwakman, Jan Dulles en Jaap de Witte oftewel De Drie J's, het populaire Volendamse poptrio. Ze varen met de Monterey 295 cruiser, een snelle cruiser die wel tegen een stootje kan, en dat is maar goed ook, want het is bar weer deze dag.
- Epco geeft deze week tips voor winteronderhoud, vaart met de Serious Yachts Gently 36, een van de voor Boot van het Jaar 2009 genomineerde boten, en hij blikt vooruit op de komende Hiswa die begin maart in de Amsterdam RAI wordt gehouden. Ook praat Vivian met financieel advsieur Jerry Langelaar over de plannen van de overheid om een Blauwfonds op te richten waar iedere bootbezitter verplicht aan mee moet betalen: een verkapte vorm van vaarbelasting of niet?

HOUSE VISION, ZONDAG 1 MAART, 16.55 UUR, RTL 4
- Tim is in de geliefde wintersportplaats Kaprun in Zell am See, Oostenrijk. Dankzij het vers gevallen pak sneeuw laat hij ons meedelen in een flinke dosis winterpret. Uiteraard laat hij ook diverse mogelijkheden zien om in Kaprun dichtbij de diverse skipistes vakantiehuizen en -appartementen te huren en/of te kopen.
- Natasha bezoekt een recreatiepark in aanbouw in natuurgebied Spaarnwoude, tussen Amsterdam en Haarlem. Dit park is sinds vorig jaar overgenomen door Droomparken, die de boel flink op de schop hebben genomen en het helemaal aan het opknappen zijn. Natasha laat de chalets zien en neemt ons mee naar diverse bezienswaardigheden in de omgeving en de grootste openbare golfbaan van Europa, die direct aan het park grenst.
- Koert-Jan is naar het Duits-Nederlandse grensgebied onder Nijmegen gereden. Daar worden chalets gebouwd die je op een van de vele vakantieparken in die omgeving neer kunt laten zetten. Maar je kunt er ook voor kiezen om het chalet van je wensen naar elke plek in Europa te laten transporteren. Omdat er aan de Nederlandse kant van de grens fanatiek boerengolf wordt gespeeld, neemt Koert-Jan een lesje in deze bijzondere tak van sport.
- Tenslotte neemt financieel adviseur Jerry Langelaar Natasha mee naar het Museum van de 20e eeuw in Hoorn om haar uit te leggen waarom de kredietcrisis van nu niet vergeleken kan worden met de crisis in de jaren '30.

LIFE & COOKING, ZONDAG 1 MAART, 17.25 UUR, RTL 4
- Jim Bakkum zingt zijn nieuwe singel 'Door Jou'.
- Aandacht voor het spectaculairste tv-programma van dit moment: 'Wipeout'. Presentatrice Wytske Kenemans en een aantal kandidaten komen over de serie praten.
- Isabella Broekhuizen was een 'topmodel' maar werd door een mislukte haarbehandeling kaal. Tegenwoordig doet ze in haarwerken en bij Carlo & Irene licht ze haar verhaal toe.
- 'X FACTOR'-kandidaten komen terugblikken.

4ME, MAANDAG 2 MAART, 10.25 UUR, RTL 4
Vandaag is Esther Vergeer te gast bij Cynthia Abma in de studio van '4ME', de internationaal bekende rolstoeltenniswinnares die goud won op de Olympische Spelen in Sidney, Athene en Beijing. Ze vertelt over haar plannen voor 2009 en laat nooit eerder vertoonde privébeelden uit haar jeugd zien. Verder wordt ingegaan op vragen als: wat kunnen we doen tegen vermoeidheid? Wat is mesotherapie? En wat is een earthship en wanneer kunnen we het gaan bezoeken? Verder wordt geconstateerd dat honden steeds meer op mensen gaan lijken, maar is dat leuk? Tenslotte kookt '4ME'-kok Ferdy een gezond én betaalbaar gerecht.

4ME, VRIJDAG 6 MAART, 10.25 UUR, RTL 4
Nu de film 'Slumdog Millionaire' zoveel Oscars heeft gewonnen, is het 'Bollywood-dansen' enorm in opmars. In '4ME' zijn twee prachtige meisjes te gast die de laatste bewegingen voordoen. Verder gaat Charly Luske, musicalster en presentator, onder het mes en kleurencoach Patty Boting laat zien wat de kleuren van je kleding over iemand zeggen. Er wordt getoond hoe je je voeten het beste kunt verzorgen en de de '4ME'-specialist geeft advies over borstvergrotingen. Want het hebben van een borstvergroting is inmiddels geen taboe meer, maar wat zijn de trends en wat is er mogelijk?


Geen opmerkingen: