donderdag 29 januari 2009

Nieuwe NET 5-dramaserie over de Amsterdamse makelaarswereld

Nieuwe NET 5-dramaserie over de Amsterdamse makelaarswereld
Makelaars met mankementen in Verborgen Gebreken


De nieuwe NET 5-dramaserie Verborgen Gebreken draait om makelaarskantoor Apollo in Amsterdam-Zuid. Het bedrijf wordt gerund door de rivaliserende zussen Noor (Ricky Koole) en Puck (Jennifer Hoffman), de egocentrische Joep (Frederik Brom), manusje van alles Bram (Egbert Jan Weeber) en nieuwkomer Mouna (Maryam Hassouni). Ze zijn allemaal jong, ambitieus, dynamisch en altijd op zoek naar kansen, niet alleen in hun werk maar ook in de liefde. Verborgen Gebreken is vanaf 2 maart elke maandag om 21.30 uur te zien bij NET 5.

De Amsterdamse makelaarswereld is een hippe, spannende wereld waarin goed geld te verdienen is. Maar in het wereldje worden ook allerlei trucs toegepast om de mooiste huizen binnen te halen en de hoogste courtage op te strijken. Het is hard werken en lastig om je de kaas niet van het brood te laten eten. De vijf jonge makelaars uit Verborgen Gebreken weten er alles van en hebben ieder hun eigen handelswijze ontwikkeld.

In de eerste aflevering wordt duidelijk hoe de verhoudingen binnen Apollo Makelaardij liggen. Noor en Puck zijn de dochters van de baas, Bob Rademakers (Jeroen KrabbĂ©), en zijn als water en vuur. Noor is een innemende en emotionele makelaar die kopers en verkopers perfect aanvoelt, waardoor ze geen trucs hoeft te gebruiken. Puck wordt daarentegen de ‘queen of tricks’ genoemd. Als jongste van de twee zussen heeft ze een sterke drang om zich te bewijzen en is ze gedreven om de hoogste omzet van het bedrijf binnen te halen.

Noor heeft een relatie met kantoorgenoot Joep, die in feite nog een assistent-makelaar is, maar grote risico’s neemt. Bovendien heeft hij bindingsangst. Dan is er nog Bram, die wordt beschouwd als het manusje van alles binnen het bedrijf. Hij mag stukje bij beetje laten zien wat hij kan maar wordt daarbij voorbijgestreefd door nieuwkomer Mouna, die zich snel onmisbaar weet te maken. Ze blijkt echter niet zomaar dit makelaarskantoor te hebben uitgekozen als nieuwe werkplek.

De dagelijkse gang van zaken bij Apollo Makelaardij wordt flink verstoord als Bob dood gevonden wordt…

Verborgen Gebreken wordt geproduceerd door NL Film & TV, die eerder series maakten als Voetbalvrouwen, Keyzer & De Boer Advocaten en De Hoofdprijs. Ook produceerde NL Film & TV o.a. de films Liever Verliefd, Ellis in Glamourland en De Storm, die momenteel in postproductie is.

Geen opmerkingen: