donderdag 8 januari 2009

Gasten en onderwerpen RTL-programma's week 2

YACHT VISION, ZATERDAG 10 JANUARI, 17.30 UUR, RTL 4
Deze week blikt Vivian Slingerland terug op een aantal hoogtepunten van het seizoen tot nu toe, waaronder de wintervaarroute over een deel van de Elfstedentocht met aan boord voormalig Elfstedentochtwinnaar Jeen van den Berg en diens kleindochter Lisette Hoekstra, die inmiddels ook een veelbelovend schaatstalent is. Jeen van den Berg is de tachtig reeds gepasseerd: in de jaren '50 nam hij diverse malen deel aan de Elfstedentocht en in 1954 won hij hem ook. Varende van Woudsend via IJlst naar Sneek haalt Vivian herinneringen op met hem.

SPOOR VAN LEVEN, ZONDAG 11 JANUARI, 15.55 UUR, RTL 4
In deze aflevering staat het traject Amsterdam - Utrecht centraal, één van de drukst bereden trajecten van Nederland. Corine kijkt met architect Jan van Belkum naar het, mede door hem ontworpen, station Amsterdam Bijlmer ArenA en spreekt met Jan Swinkels die voorkwam dat er een 'Berlijnse muur' in Abcoude zou komen. Ten zuiden van station Utrecht Centraal bezoekt Corine twee stalen bruggen uit de jaren '30 die veel lawaai veroorzaken. Tenslotte reist 'Spoor Van Leven' mee met de Heimwee Express, een historische treinrit die begint en eindigt in het Nederlands Spoorwegmuseum in Utrecht.

HOUSE VISION, ZONDAG 11 JANUARI, 16.55 UUR, RTL 4
Deze week bezoeken Tim Immers en Evelyn Struik gezamenlijk een nieuw project in aanbouw in Biddinghuizen aan het Veluwemeer, een complex met ruim 150 appartementen. Vandaaruit kijken ze terug op een aantal hoogtepunten van 2008, met vakantiehuizen, chalets en resorts in onder meer Andalusie in Spanje, de Belgische Ardennen, het Friese Lemmer en het Noordhollandse Egmond aan Zee.

LIFE & COOKING, ZONDAG 11 JANUARI, 17.25 UUR, RTL 4
-Wolter Kroes brak zijn been op zijn verjaardag op de wintersport en komt in deze winterse uitzending van 'Life & Cooking' vertellen hoe het nu met hem gaat.
-De winnaars van het NK-marathonschaatsen op natuurijs zijn te gast.
-John Williams komt praten over zijn nieuwe programma, 'Bestemming Bereikt'.
-'X FACTOR' gaat van start en de jury, bestaande uit Gordon, Angela Groothuizen, Eric van Tijn en Stacey Rookhuizen, praten Carlo & Irene bij.
-Kim-Lian van der Meij en William Spaaij schijnen hun licht op hun nieuwe musical, 'Footloose'.




Geen opmerkingen: