donderdag 29 januari 2009

FRANKRIJK VAKANTIELAND NUMMER 1 VOOR NATURISTEN




Amsterdam, 29 januari 2009 – Nederland telt naar schatting 700.000 naaktrecreanten. Uit onderzoek van TNS NIPO blijkt dat Frankrijk het meest geschikte vakantieland is voor naaktrecreatie vanwege het veelvoud aan naturistische campings, het goede klimaat en de mooie omgeving. 85% van de ondervraagde naturisten kiest voor Frankrijk als favoriete naturistenbestemming. Circa de helft van de Nederlandse bevolking vindt het prettig om in het bijzijn van gezinsleden of vrienden naakt te zijn; hiervan loopt 27% zelfs naakt rond in huis.


Ideaal naturistenterrein

Voor een geslaagde en vooral ontspannen vakantie moet het perfecte naturistengebied voldoen aan minimaal drie voorwaarden: hygiënisch (75%), een prachtige locatie (77%) en een “ongedwongen” manier van leven (74%). Ook een goede prijs/kwaliteit verhouding en optimale service zijn belangrijke voorwaarden voor de ondervraagde naturist. De helft van de respondenten vindt verder dat Frankrijk over ongerepte natuur beschikt en zoekt graag rust en stilte op tijdens de vakantie. Daarnaast wordt de houding van de Fransen ten opzichte van naturisten door 53% als uitermate positief ervaren. Dit alles zorgt ervoor dat 84% van de naturisten bij de eerstvolgende vakantie naar Frankrijk zal afreizen.


Frankrijk biedt een breed aanbod

Naaktrecreatie wordt in 58% van de gevallen bedreven tijdens de zomervakantie, bij voorkeur in de maand juli. Maar ook buiten het hoogseizoen is Frankrijk populair onder de naturisten, vooral vanwege de aantrekkelijke tarieven.

Frankrijk biedt een breed aanbod aan campings waarbij de meeste naturisten het liefst in een tourcaravan of een vouwwagen (31%) verblijven. Naturistenvakanties naar Frankrijk worden vaker online geboekt dan naar andere landen (43%). Er zijn maar weinig mensen die aan de balie hun vakantie reserveren (2%). Negen van de tien ondervraagden geeft tevens aan het liefst met de auto naar Frankrijk af te reizen. Al met al wordt Frankrijk gezien als het meest geschikte vakantieland voor naturisten en krijgt een rapportcijfer 8,8. Op het gebied van kindvriendelijkheid scoort Frankrijk ook hoog: 7,3.


Naturisme geeft een gevoel van vrijheid

94% van de ondervraagde Nederlandse naturisten geeft aan dat zij naturist zijn vanwege het enorme gevoel van vrijheid. Zwemmen is nog steeds een favoriete activiteit onder naturisten. Daarnaast geeft 31% van de Nederlanders aan ooit daadwerkelijk naakt te hebben gezwommen. Op de vraag of de omgeving op de hoogte is van de levensstijl van de naturist zegt 40% dat dit het geval is. Andere naaktrecreanten (53%) geven aan dat sommige in hun omgeving op de hoogte zijn. Slechts 6% geeft aan dat de omgeving niets van de naaktrecreatie afweet.


Naturisme en naaktrecreatie

De gehanteerde omschrijving van naturisme is als volgt: een levenswijze in harmonie met de natuur. Het wordt gekenmerkt door gemeenschappelijke naaktheid, die als doel heeft het bevorderen van zelfrespect, respect voor de medemens en eerbied voor natuur en milieu. (Wikipedia, 2008)

Met naaktrecreatie wordt bedoeld: het gaan naar een openbaar naaktstrand of ander terrein waar ongekleed gerecreëerd wordt (sauna niet meegerekend).

Profiel Nederlandse naturist

Van het totaal aantal Nederlandse naturisten, zo’n 480.000, is de verdeling tussen mannen en vrouwen gelijk. Bijna drie op de vijf naturisten (58%) is ouder dan 45 jaar en is iets hoger opgeleid dan de gemiddelde Nederlander. Ook maken zij vaker deel uit van een tweepersoonshuishouden.

Website: http://www.naturisme-in-frankrijk.nl/

Geen opmerkingen: