zaterdag 20 december 2008

Gasten en onderwerpen RTL-programma's

CAMPINGLIFE, ZATERDAG 20 DECEMBER, 18.55 UUR, RTL 4 Jessica en Sander kamperen in het Zwitserse Susten. De hoogste bergen van Europa zijn hier te vinden. Jessica beleeft indrukwekkende uurtjes als ze samen met de familie Hopstaken als Jane door het bos zweeft. Sander ervaart op een andere manier hoogte door een duizelingwekkende sprong te wagen vanaf een touwbrug.

YACHT VISION, ZATERDAG 20 DECEMBER, 17.30 UUR, RTL 4Op een koude decemberdag vaart Vivian aan boord van een luxe sloep van Woudsend naar Sneek. Haar watergids is voormalig Elfstedentocht-winnaar Jeen van den Berg. Hij schreef de tocht in 1954 op zijn naam, en reed hem daarna nog zes keer. Hij geniet van de frisse boottocht en haalt met Vivian herinneringen op aan een roemrucht verleden. Ook zijn kleindochter Lisette Hoekstra, een van de meest talentvolle jonge schaatstsers van Friesland, is mee. Onderweg doen zij onder meer het plaatsje IJlst aan, en in Sneek bezoeken ze een gezellige kerstmarkt compleet met schaatsbaan.

JE LIJF, JE LEVEN, ZONDAG 21 DECEMBER, 11.20 UUR, RTL 4 Deze aflevering gaat over twee van de meest belaste gewrichten van het lichaam, de knieën. Arts Floor Oosterwijk zet met verrassende vergelijkingen uiteen hoeveel de knie te verduren heeft. Ze gaat langs bij de sterkste man van Nederland die zijn knieën tot het uiterste dwingt: Jarno Hams. Ook is een patiënt te zien, die na jaren van kwakkelen met een versleten knie een knieprothese krijgt.

SPOOR VAN LEVEN, ZONDAG 21 DECEMBER, 16.25 UUR, RTL 4Het traject Harlingen Haven - Groningen is het meest noordelijke van Nederland. Het verbindt onder meer Harlingen Haven, Harlingen en de steden Leeuwarden en Groningen met elkaar. In Harlingen Haven gaat Corine op bezoek bij Jan Hoekstra, die met zijn 'Poeppaleis' moet verkassen naar de andere kant van de dijk. Op station Harlingen neemt Corine een kijkje bij Joop en Sinie, die boven in het historische stationsgebouw wonen. De jeugdraad in Drachten neemt enquêtes af, want ze hopen op een station in deze op één na grootste plaats in Friesland. Tot slot is Corine getuige van een calamiteitenoefening in Groningen.
LIFE & COOKING, ZONDAG 21 DECEMBER, 17.25 UUR- De wereldpremiere van de nieuwe Mouth & MacNeal: Sjoukje Smit en Arie Ribbens zingen voor het eerst 'Ik Zie Een Ster'.- Weervrouw Helga van Leur komt vertellen of we een witte kerst krijgen of niet.- Ook te gast: het liefdespaar van het jaar, Judith Osborn en Bert van der Veer.- Stylist Daisy Dee geeft twee personen uit het publiek een kerstmetamorfose.- Lisa, Amy en Shelly, bekend door Kindersongfestival, zingen 'The Power Of Christmas'.
RTL TRAVEL: SHARE YOUR PLANET, ZONDAG 21 DECEMBER, 19.25 UUR, RTL 5- Dennis Weeing is in Longji en bezoekt daar de Yao-bevolking. Karakteristiek aan de vrouwen in dit dorp is hun enorm lange haar, dat hen zelfs een vermelding in het Guinness Book of Records opleverde. In het hectische Hongkong neemt Dennis de tram naar Victoria's Peak, het hoogste punt van de stad en bekijkt vanaf daar de indrukwekkende skyline. 's Avonds worden alle wolkenkrabbers uitgelicht en is het stadsbeeld minstens zo spectaculair. Hongkong is een absoluut walhalla voor wie van shoppen houdt, dus Dennis gaat daar op zoek naar de perfecte sneakers.- In Yangshuo volgt een ballonvaart over het Karstgebergte, ook wel de suikerbergen genoemd. Na in hogere sferen te hebben verkeerd, stapt Dennis in een speedboot op weg naar Lantau Island waar een 34 meter hoge bronzen boeddha staat. Misschien wel nog indrukwekkender is de boeddha die Dennis vervolgens in Leshan bezoekt. Dit is 's werelds grootste zittende, uit rotsen gehakte boeddha en sinds 1996 staat dit imposante, 71 meter hoge exemplaar op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

MISS & MRS PERFECT, MAANDAG 22 DECEMBER, 21.25 UUR, RTL 5 De drie koppels die de finale hebben bereikt zijn uitzinnig en vieren samen dat ze zo ver zijn gekomen. De volgende dag gaan ze in Amsterdam op bezoek bij modeontwerpster Monique Collignon, die hen inwijdt in de wereld van haute couture. Na een metamorfose en het doorpassen van de avondjurken is het tijd voor de echte grote finale. De zenuwslopende eindstrijd op de catwalk wordt bijgewoond door familie en vrienden én de koppels die eerder de Missenfarm hebben verlaten. De drie koppels moeten op Miss-waardige wijze eerst in badmode en daarna in galajurk over de catwalk schrijden. En ook moeten zij bewijzen echte Missen te zijn door een wel heel persoonlijke speech te houden. En dit alles ten overstaan van een deskundige jury, die tijdens de finale is uitgebreid met Monique Collignon en Miss Nederland 2008, Melissa Sneekes. Tot het laatste moment is spannend welke moeder en dochter zich 'Miss & Mrs Perfect' mogen noemen .

Geen opmerkingen: