donderdag 9 oktober 2008

November is James Bond Maand bij Veronica

Vier verschillende hoofdrolspelers in zeven spectaculaire Bond-films
November is James Bond Maand bij Veronica

Vanwege het grote succes van twee jaar geleden, staat ‘special agent 007’ ook dit jaar centraal in de James Bond Maand bij Veronica. Op 6 november gaat de nieuwste Bond-film, Quantum of Solace in première in de Nederlandse bioscopen en daarom zijn er rond deze datum zeven films van James Bond en negen films met daarin de Bond-acteurs te zien. Naast deze films, zendt Veronica ook vier exclusieve specials rondom James Bond uit.

In november kan de kijker elke dinsdag genieten van nog vier James Bond-films en een extra James Bond-film met Pierce Bronsnan, Goldeneye, op zondag 2 november. In Octopussy en A View to Kill heeft Roger Moore de hoofdrol en in Licence to Kill vertolkt Timothy Dalton de rol van James Bond. In Golden Eye speelt Pierce Brosnan de beroemde geheimagent. Als aanjager op de James Bond Maand in november, zijn er op de laatste twee dinsdagen van oktober alvast twee Bond-films met Sean Connery in de hoofdrol te zien: You Only Live Twice en Diamonds are Forever.

Op de dinsdag staan na de James Bond-films, vier James Bond-specials geprogrammeerd. Elke special heeft zijn eigen thema, zo zijn er beelden van de wereldwijde première in Londen, maar ook van die in Nederland te zien. Suzanne de Jong van Veronica spreekt met de celebs die op de rode loper aanwezig is en er vindt een interview plaats met soundtrackzangeres Alicia Keys. In de andere afleveringen komen de vijf hoofdrolspelers aan bod en worden typische Bond-ingrediënten als de ‘not shaken but stirred-cocktails’ en de smokings en gadgets uit de films belicht.

Op dinsdag 4 november wordt de James Bond Maand op een bijzondere manier geopend. Veronica zendt live uit vanaf de première in Nederland. Daarnaast zijn er voordat de film en de special worden uitgezonden, een ‘Making of’ en een trailer van de nieuwste James Bond-film, Quantum of Solace, te zien.

Naast de James Bond-films en –specials op dinsdag zijn er deze maand op de zondag maar liefst negen films te zien waarin een hoofdrol is weggelegd voor twee Bond-acteurs. Pierce Brosnan is te bewonderen in de televisiepremière The Matador en in Dante’s Peak, The Thomas Crown Affair en Robinson Crusoe. Sean Connery speelt een hoofdrol in de films Just Cause, The Russia House, The Untouchables, The Presidio en The Hunt For The Red October.

In Quantum of Solace, de tweeëntwintigste James Bond-film, gaat het verhaal verder waar Casino Royale ophield: James Bond, gespeeld door Daniel Craig, zint op wraak nadat hij is verraden door zijn grote liefde Vesper Lynd. De opnames van deze film, die verschillende keren werden onderbroken door ongelukken op de set, zijn onder meer gemaakt in Oostenrijk, Italië en Panama.

De James Bond Maand is tot stand gekomen door een samenwerking met Sony. Meer informatie is vanaf 21 oktober te vinden op www.jamesbondmaand.nl.


James Bond Maand
November 2008

Uitzendschema :

- Dinsdag 21 oktober :
James Bond: You Only Live Twice

- Dinsdag 28 oktober :
James Bond: Diamonds Are Forever

- Zondag 2 november :
James Bond: GoldenEye
Just Cause

- Dinsdag 4 november :
Live ‘Kick Off’ James Bond Maand vanaf de Nederlandse première
The Making Of Quantum of Solace
Trailer van Quantum of Solace
James Bond: Goldfinger
Special: ‘Quantum of Solace'

- Zondag 9 november :
The Matador
The Russia House

- Dinsdag 11 november :
James Bond: Octopussy
Special ‘James Bond is Back’

- Zondag 16 november :
Dante’s Peak
The Untouchables

- Dinsdag 18 november :
James Bond: A View to Kill
Special ‘Their Name Was Bond, James Bond’

- Zondag 23 november :
The Thomas Crown Affair
The Presidio

- Dinsdag 25 november :
James Bond: License to Kill
Special ‘Typisch Bond’

- Zondag 30 november :
Robinson Crusoe
The Hunt for The Red October

Geen opmerkingen: