donderdag 18 september 2008

REACTIES ALLE FRACTIEVOORZITTERS ONLINE EN LIVECHAT FRITS WESTER TIJDENS UITVOERIG TV-VERSLAG PRINSJESDAG

REACTIES ALLE FRACTIEVOORZITTERS ONLINE EN LIVECHAT FRITS WESTER TIJDENS UITVOERIG TV-VERSLAG PRINSJESDAG



De uitvoerige berichtgeving rond Prinsjesdag, verzorgd door 'RTL Nieuws' vanaf 's morgens vroeg in het 'Ontbijtnieuws', overdag live bij RTL Z en later op de dag via de diverse 'RTL Nieuws'-bulletins, beperkt zich niet tot tv-uitzendingen. Het aanbieden van de Miljoenennota op dinsdag 16 september is uiteraard live via tv te volgen, maar de nieuwssite rtlnieuws.nl haakt op geheel eigen wijze aan. Met videoboodschappen van alle fractievoorzitters en een videochat met politiek verslaggever Frits Wester aan het begin van de avond geeft 'RTL Nieuws' zowel op tv als via internet het meest volledige beeld van Prinsjesdag.



Er wordt rond 15.00 uur bij RTL Z live geschakeld naar de aanbieding van de Miljoenennota en aansluitend hierop brengt 'RTL Nieuws' bij RTL Z gesprekken met premier Balkenende en minister Bos. Live vanuit de studio volgen gesprekken met onder anderen Agnes Kant van de SP en Mark Rutte van de VVD en ook de andere politieke reacties komen aan bod. De commentaren vanuit economische invalshoek komen van drs. W.W. Boonstra, hoofdeconoom bij de Rabobank, prof. dr. B. Jacobs, hoogleraar Economie en Openbare Financiƫn aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en prof. dr. J. de Haan, hoogleraar Politieke Economie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij schuiven aan in de studio.



Via rtlnieuws.nl zijn vanaf 15.15 uur videoboodschappen beschikbaar van alle fractievoorzitters met hun reactie op de Miljoenennota en van 19.40 tot 20.10 uur is er de videochat van Frits Wester. Hierbij kan de internetbezoekers met de politiek verslaggever chatten over Prinsjesdag, de Troonrede en de Miljoenennota. Er is ook een weblog van Frits Wester over Prinsjesdag en door middel van een internetpoll en een forum kunnen kijkers/bezoekers meepraten en foto's insturen van Prinsjesdag. Naast dit alles biedt rtlnieuws.nl een duidelijk overzicht over de Miljoenennota en what's in it for me-dossiers. De uitzendingen bij RTL Z zijn bovendien via de livestream van rtlz.nl te volgen.



Websites: rtlnieuws.nl en rtlz.nl



Uitzendingen op dinsdag 16 september, Prinsjesdag:

In 'RTL Ontbijtnieuws', tussen 6.45 uur en 9.00 uur, in de bulletins van 16.00 uur en 18.00 uur, in de uitgebreide uitzending om 19.30 uur en in het 'Late Nieuws' om 23.30 uur bij

RTL 4.



Live bij RTL Z, tussen 9.00 uur en 18.00 uur, met om 15.00 uur live het aanbieden van de Miljoenennota.

Geen opmerkingen: