vrijdag 5 september 2008

Eerbetoon Pavarotti op Classic FM


Eerbetoon Pavarotti op Classic FM


Naarden, 4 september 2008 | Classic FM staat zaterdag 6 september stil bij de sterfdag van de Italiaanse tenor Luciano Pavarotti. Het station met ‘Licht klassiek voor elk moment’ brengt tussen 15.00 uur en 16.00 uur de mooiste nummers uit het indrukwekkende repertoire van de tenor.



Aanstaande zaterdag is het alweer een jaar geleden dat de grootste tenor van de afgelopen eeuw, Luciano Pavarotti, overleed. Op deze dag laat Classic FM, als eerbetoon aan de bij zijn leven al legendarische tenor, tussen 15.00 en 16.00 uur de mooiste nummers uit zijn repertoire horen. Bovendien draait de zender met ‘Licht klassiek voor elk moment’ de hele dag ieder uur een opname van Pavarotti, die onder meer bekend stond als ‘de koning van de hoge C’. Alle grote successen zoals ‘La Donna e Mobile’, ‘O Sole Mio’ en ‘Nessun Dorma’ zullen nog eens de revue passeren.

Luciano Pavarotti
Luciano Pavarotti maakte zijn debuut in 1961. Vooral gedurende de jaren ’70 en ’80 vierde hij triomfen op alle grote internationale operapodia. Met José Carreras en Placido Domingo vormde hij de The Three Tenors, waarmee hij optrad tijdens het WK Voetbal van 1990, 1994 en 1998. Hiermee zorgde Pavarotti voor de doorbraak van de opera naar een groot publiek. In de jaren '90 organiseerde Luciano in zijn woonplaats Modena onder de naam ‘Pavarotti & Friends’ een reeks concerten voor het goede doel, waaraan door een groot aantal popsterren werd meegewerkt, onder wie U2-zanger Bono. In 2006 trad Pavarotti voor het laatst op in ons land. Hij overleed een jaar geleden op 71-jarige leeftijd aan de gevolgen van alvleesklierkanker.

Classic FM
Classic FM is het best beluisterde klassieke radiostation van Nederland, met 24 uur per dag ‘licht klassiek voor elk moment’. Classic FM is overal in Nederland te ontvangen via de kabel, internet, Canal Digitaal en Digitenne.

Geen opmerkingen: