donderdag 21 augustus 2008

FOCUS MEDIUMS OP COLD CASES IN ‘HET ZESDE ZINTUIG: PLAATS DELICT’ BIJ RTL 4

FOCUS MEDIUMS OP COLD CASES IN ‘HET ZESDE ZINTUIG: PLAATS DELICT’ BIJ RTL 4




De goed bekeken programmaserie ‘Het Zesde Zintuig’ keert op donderdag 28 augustus terug bij RTL 4. Met de toevoeging ‘Plaats Delict’ aan de titel, legt deze nieuwe door Beau van Erven Dorens gepresenteerde reeks zich meer toe op onbeantwoorde vragen van nabestaanden rondom onopgeloste misdrijven. ‘Het Zesde Zintuig: Plaats Delict’ test in acht afleveringen, aan de hand van opmerkelijke cases, twaalf kandidaten die menen over paranormale gaven te beschikken. In voorgaand seizoen trokken enkele paragnosten op bijzondere wijze de aandacht. Zo is de Posbankmoord opnieuw onder de aandacht gebracht en zijn de tapes door de politie opgevraagd. ook rondom de onopgeloste moord op Anneke van der Stap vonden nabestaanden het de moeite waard de bevindingen bij de politie neer te leggen. Gaan de nieuwe kandidaten met hun gaven cold cases vlot trekken en wie sleept dit keer de titel Beste Paranormale Nederlander in de wacht?



Beau van Erven Dorens over deze nieuwe reeks: “Het is een zware serie met vreselijke moordzaken. Toch valt er gelukkig ook vaak wat te lachen. De paragnosten doen het geweldig en het is mooi om te merken dat we een waardevolle bijdrage leveren aan het verwerkingsproces van de nabestaanden”.



In ‘Het Zesde Zintuig: Plaats Delict’ neemt Beau van Erven Dorens mediums en paragnosten mee naar plaatsen waar in het verre of recente verleden iets verschrikkelijks is gebeurd. Mensen met een bijzondere gave kunnen op dergelijke plekken vaak een bepaalde energie voelen. Het is aan de kandidaten om, zonder dat ze precies weten waar ze zijn, het verhaal bij de locatie te vertellen. Kunnen zij de energie van het slachtoffer aanvoelen, kunnen ze vertellen wie hij of zij was en ontrafelen wat er precies gebeurd is? In ‘Het Zesde Zintuig: Plaats Delict’ staan de nabestaanden centraal, want vaak is onduidelijk wie de dader is, wat de waarde is van getuigenverklaringen en wat de exacte toedracht is geweest. Nabestaanden kunnen ook met zeer persoonlijke vragen blijven zitten. Het antwoord op de vragen, de aandacht voor de zaak en de aandacht voor het noodlot zelf zijn van cruciaal belang voor hun verwerkingsproces.



In de eerste drie afleveringen passeren telkens vier kandidaten de revue. Per aflevering gaan de twee beste door en de twee die het minst gepresteerd hebben, moeten het programma helaas verlaten. De zes overgebleven kandidaten gaan in de hierop volgende episodes de strijd met elkaar aan, waarbij de minst presterende kandidaat het programma helaas moet verlaten. De twee beste gaan door naar eindstrijd, waarin ze alles op alles moeten zetten om de zware test het hoofd te bieden.



Website: rtl.nl/hetzesdezintuig



Uitzending: RTL 4, wekelijks, vanaf donderdag 28 augustus, tussen 21.30 en 22.30 uur.

Geen opmerkingen: