donderdag 21 augustus 2008

Dinsdagavond Premièreavond bij Veronica

Dinsdagavond Premièreavond bij Veronica

Dit najaar staat de dinsdagavond bij Veronica helemaal in het teken van filmpremières. De zender met de lekkerste films brengt in september en oktober op dinsdag zeven grote televisiepremières. Ewan McGregor, Charlize Theron, Jessica Simpson en vele andere grote filmsterren knallen van het beeldscherm in films als The Island, Eaon Flux en The Dukes of Hazzard. De Dinsdagavond Premièreavond gaat op 2 september om 20.30 uur van start.

De eerste premièrefilm van de Dinsdagavond Premièreavond is The Island. In deze film leeft Lincoln Six-Echo (Ewan McGregor) in een uiterst gecontroleerde wereld in de 21e eeuw. Hij hoopt uitgekozen te worden om naar “The Island”, de enige vrijstaat op de planeet, te mogen.

In Eaon Flux, gaat de gelijknamige hoofdpersoon die gespeeld wordt door Charlize Theron, een ondergrondse verzetsstrijdster in de 25e eeuw, het gevecht aan met het regime in de laatste stad op aarde. Deze stad heeft een 'perfecte' samenleving en rebellen proberen deze ten val te brengen.

Nadat hij jarenlang niet aan de bak heeft kunnen komen, maakt scriptschrijver Steven Schats (Matthew Broderick) in The Last Shot kennis met Joe Devine (Alec Baldwin). Deze producent wil Steven’s film financieren en hem als regisseur aanstellen. In werkelijkheid is Devine een FBI agent die de film als dekmantel gebruikt om de maffia op te kunnen rollen.

In The Dukes of Hazzard wonen de neven Bo (Seann William Scott) en Luke (Johnny Knoxville), ook wel de ‘Dukes’ genaamd in Hazzard County. Wanneer Commissaris Boss Hogg van plan is om op onrechtmatige wijze bezit van de boerderij van de Dukes te nemen, steken de neven hier een stokje voor. Jessica Simpson speelt hun nichtje, de charmante Daisy Duke.

Paul Hogan en Michael Caton hebben een hoofdrol in Strange Bedfellows. Ze spelen twee vrienden die zichzelf inschrijven als een samenwonend homostel om voor een belastingvoordeeltje in aanmerking te komen. Wanneer een belastinginspecteur langskomt om hen te controleren, zijn ze genoodzaakt om als homo’s te leven.

In Coach Carter speelt Samuel L. Jackson de hoofdrol als Ken Carter. Hij is basketbalcoach op een school en krijgt veel kritiek op zijn manier van coachen. Hij laat zijn hele team een contract tekenen dat eisen stelt aan hun schoolprestaties. Als ze niet aan deze eisen voldoen, mogen ze niet spelen, wat coach Carter de nodige problemen oplevert.

In Annapolis droomt Jake, gespeeld door James Franco ervan om ooit aan de mariniersopleiding te kunnen studeren. Zijn droom komt uit en dit heeft hij te danken aan zijn voortreffelijke bokskwaliteiten. Jake valt als een blok voor één van zijn instructrices, maar dit is tegen de regels van de academie.

Dinsdagavond Premièreavond om 20.30 uur
• 02 september: The Island
• 09 september: Aeon Flux
• 16 september: The Last Shot
• 23 september: The Dukes of Hazzard
• 30 september: Strange Bedfellows
• 07 oktober: Coach Carter
• 14 oktober: Annapolis

Geen opmerkingen: