donderdag 31 juli 2008

De avontuurlijke familiefilm DE BRIEF VOOR DE KONING heeft de 100.000ste bezoeker verwelkomd. Auteur van het succesvolle gelijknamige, met de Griffel




De avontuurlijke familiefilm DE BRIEF VOOR DE KONING heeft de 100.000ste bezoeker verwelkomd. Auteur van het succesvolle gelijknamige, met de Griffel der Griffels bekroonde, boek Tonke Dragt, hoofdrolspeler Yannick van de Velde en regisseur Pieter Verhoeff krijgen de Gouden Filmtrofee overhandigd door Doreen Boonekamp, directeur van het Nederlands Film Festival. De uitreiking vindt plaats op donderdag 31 juli om 14.00 uur (ontvangst 13.30 uur) in boekhandel Paagman, Frederik Hendriklaan 217 in Den Haag (www.paagman.nl).

Speciaal voor deze gelegenheid is de winkel van Paagman met o.a. originele ridderattributen aangekleed in de stijl van de film. Bovendien worden Tonke Dragt, Yannick van de Velde en Pieter Verhoeff opgewacht door ridders te paard. Jonge en oude fans van het bekroonde boek en de film zijn ook van harte welkom. Diegenen die het mooist als ridder of jonkvrouw verkleed zijn krijgen een exemplaar van de filmeditie.

Niet alleen de film is een succes in Nederland. Ook de titelsong van de film, ‘Stilte In De Storm’ gezongen door Jan Smit, staat nog steeds op nr. 1 in de Mega Top 100 singlelijst. De filmeditie van het gelijknamige boek, met veel foto’s uit de film, staat inmiddels op nummer 2 in de Kinderboeken Top 100 van best verkochte boeken.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend wanneer voor een Nederlandse speelfilm tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

DE BRIEF VOOR DE KONING, geregisseerd door Pieter Verhoeff, ging op 16 juli in première. Pieter Verhoeff en Maarten Lebens schreven het scenario voor de film. In DE BRIEF VOOR DE KONING zet de 16-jarige schildknaap Tiuri zijn toekomst als ridder op het spel wanneer een stervende ridder hem een opdracht geeft. Hij moet een uiterst geheime brief voor de Koning van Unauwen bezorgen. Zijn avontuurlijke tocht leidt hem door bergen, bossen en dalen, waar het gevaar altijd op de loer ligt. De brief mag beslist niet in verkeerde handen vallen!

DE BRIEF VOOR DE KONING is een productie van Eyeworks Egmond en Armada Productions. De hoofdrol wordt vertolkt door Yannick van de Velde als schildknaap Tiuri. Op de lange reis die hij maakt wordt hij vergezeld door Piak (Quinten Schram). Overige rollen zijn voor Daan Schuurmans & Victor Reinier als Grijze Ridders, Derek de Lint als Koning Dagonaut, Monic Hendrickx en Raymond Thiry als de ouders van Tiuri, Michiel Romeyn als roverhoofdman, Hans Dagelet als tolwachter, Jeroen Willems als tolheer en Gijs Scholten van Aschat als stervende ridder Edwinem.



Benelux Film Distribution brengt de film in Nederland en België uit. DE BRIEF VOOR DE KONING draait momenteel in 103 zalen in Nederland.
Zie ook: www.debriefvoordekoningdefilm.nl

Geen opmerkingen: