donderdag 26 juni 2008

EDDY REIST AF NAAR HET HOGE NOORDEN

Hilversum, 26 juni 2008

EDDY REIST AF NAAR HET HOGE NOORDEN
NU WE ER TOCH ZIJN OP VAKANTIE NAAR ZWEDEN

Deze zomer trekken Eddy Zoëy en zijn crew er weer op uit met de Nu We Er Toch Zijn Op Vakantie-camper. Vorig jaar werd de gastvrijheid van Spanje onder de loep genomen. Deze zomer is Zweden aan de beurt: het land van de langbenige blondines, en adembenemende vergezichten. Eddy wil wel eens weten hoe het is gesteld met de gastvrijheid van deze noordelingen. Houden de Zweden de deuren van hun huizen en sauna’s dicht? Of wordt het Nu We Er Toch Zijn-team warm ontvangen met een lekker knäckebrödje en een zacht bed? De avonturen van Eddy zijn vanaf zondag 6 juli van 22.05 uur tot 22.35 uur acht afleveringen lang te zien bij BNN op 3.

Karlstad, Ørebro, Uppsala en Stockholm, het maakt niet uit waar je in Zweden bent, de haarkleur is blond en de namen zijn Agnetha, Annafrid, Benny en Björn! In deze serie wederom veel vrolijk gespetteren gebadder, want de heren duiken menig sauna en zwembad in. In de eerste aflevering krijgt Eddy in de buurt van Karlstad een spectaculair lesje vliegvissen en worden rustieke opnames aan een Zweeds meer ruw verstoord door een muggenplaag. Daarnaast maken de heren kennis met een typisch Zweeds fenomeen: jongeren bouwen zelf oude Amerikaanse pickup-trucks om tot scheurwagentjes.

Die Zweden houden wel van een borrel! In de tweede aflevering bezoekt Eddy de stad Ørebro. Hier geeft een groep vrienden voor de camera een demonstratie zuipen. De tieners dienen zichzelf zogeheten ‘shotguns’ toe. Een populaire methode om goedkoop knetterlam te worden. In Nu We Er Toch Zijn Op Vakantie wordt nog een typisch stukje Zweedse cultuur belicht; Snus. In het rookvrije Zweden hebben sigaretten namelijk plaatsgemaakt voor mini theezakjes met pruimtabak. Minder slecht dan roken misschien, maar je tanden vallen er wel van uit je bek. En mooie blonde dames die vrijuit rochelen op straat. Sexy is anders!

Hoe gastvrij is Zweden? Eddy onderzoekt het acht weken lang vanaf zondag 6 juli bij BNN.

Geen opmerkingen: